Moștenirea mamei

You are here:
mostenirea mamei

De-a lungul anilor, atât în cabinet cât și în viața personală, am aprofundat legătura pe care fiecare dintre noi o are cu mama sa biologică.

Știm cu toții că de la părinți primim moșteniri genetice importante, unele susținătoare, iar altele numai bune de transcens.

Astfel, legătura cu mama, dincolo de importanța sa spirituală, poartă în sine coduri genetice ce ne determina viața, realitatea prin deciziile pe care le luăm. Avem impresia mult timp că deciziile noastre ne aparțin, până în momentul în care începem să identificam cum „mama din noi” a făcut acele alegeri, a decis, a acționat.

Mulți dintre clienții mei își doresc cu ardoare să treacă dincolo de ceea ce au preluat de la părinții lor, neînțelegând ca tot ceea au preluat s-a întâmplat din singurul motiv ca au vibrat la nivel de suflet cu acele caracteristici, credințe, valori, frici, comportamente.

în realitate nu se pune problema de a scăpa de moștenirea genetică, ci de a transforma în tine înțelegerea vis-a-vis de acest bagaj genetic, de a transcende prin iubire și înțelepciune o viziune ce nu îți mai este de folos și de a crește spiritual. În momentul în care tu ai vindecat, integrat și transformat acea parte din tine care se mula perfect pe linia genetică, automat vindeci și transformi acea linie genetică.

Am întâlnit des conceptul de plată a păcatelor neamului. Este o viziune limitată, a unor minți ce nu pot trece dincolo de ideea de păcat și de vinovăție, hrănindu-și egoul fie cu frustrări, fie cu ideea de martiriu. În oricare variantă, evoluția devine limitată și blocată de un concept promovat de minți ce aveau ca scop subjugarea și obedienta maselor.

Nu, nu venim să plătim păcatele neamului nostru! Venim să echilibrăm o energie de vibrație joasă creată de neamul în care ne-am născut, prin simpla transformare a propriei energii de polaritate negativă generată în mai multe întrupări și care, da, se află la același nivel și pe aceeași direcție cu cea a neamului. Când înțelegi Legea rezonantei, realizezi că te afli unde te afli pentru că rezonezi cu acea conjunctură, situație, mentalitate, viziune. Undeva, în interiorul tău, la nivel de spirit, ai decis ca este momentul să crești și să schimbi nu doar viziunea asupra unui subiect anume, însă ai decis să schimbi ceea ce altă data ai creat. Se pune problema de a crea o cantitate egală de energie pozitivă pe o anumită direcție, vis-a-vis de o anumită categorie de suflete, pentru a echilibra „răul” făcut anterior.

Deci, dacă simțiți că plătiți karma neamului sau bagajul neamului vostru, vedeți unde anume ați generat același tip de energie și ce parte din voi are nevoie de creștere și transformare pentru a vă elibera de efectele acelei energii generate cândva.

Uitarea la intrarea în acest plan este necesară, de cele mai multe ori pentru a ne oferi șansa să schimbăm felul în care privim anumite situații, anumite ființe, cu ochi proaspeți și cu o minte neancorată în acțiunile și experiențele trecute. Cum altfel am putea învăța să iubim un om cu care, în alte întrupări, am avut conflicte? Cum ai putea vedea acel om diferit dacă ai avea vie amintirea întâmplărilor trecute? I-ai da oare șansa necondiționată să-ți arate cum poate fi și altfel?

Experiența întrupării este una complexă. Dincolo de principii Universale clare, în viața fiecăruia intervin valori adânc înrădăcinate la nivel de suflet. Nu știm cum au ajuns acolo sau de ce le avem, însă cele mai puternice dintre ele vin să ne sugereze unde avem cea mai mare traumă de care este necesar să ne ocupăm în această viață. Aici intervine mama. Uneori se aliază cu valoarea noastră cea mai profunda și, cu blândețe, ne învață să o respectăm, susținându-ne în parcursul nostru evolutiv. Iar alteori, în funcție de bagajul energetic cu care venim atașat de acea valoare, mama se erijează în cel mai aspru profesor, provocând acea valoare interioară, până când decidem să ne uitam cu adevărat la noi.

Mult prea puține mame fac ceea ce fac conștient. Și ele, ca și noi, au preluat de la mamele lor alte bagaje, alte seturi de energii pe care să le proceseze, să le vindece, să le transforme.

La naștere, între copil și mamă se formează un cordon argintiu. Acesta nu se poate rupe decât în cazuri extreme și cu acordul Sursei. În rest, fiecare dintre noi avem acest cordon activ prin care viața, hrana și tot ceea ce ne este necesar, este transportat de la mamă la noi până când părăsim acest plan existențial.

Legătura cu mama este una specială nu doar pentru că în energia ei ne-am format corpul, ci și pentru că ea, ca spirit, a fost de acord să ne ofere din energia ei pentru a putea crea locul optim pentru noi să experimentăm. Prin naștere femeia dă copilului o parte din energia ei, iar acea amprentă a sa în câmpul energetic al copilului este foarte puternică.

Indiferent de ce mamă v-ați ales în această viată, rețineți că ați făcut-o voluntar, știind ca va fi mama ideală pentru voi. Indiferent de ce traume pare că v-a produs, acele traume pre-existau în voi la nivel de suflet și aveau nevoie doar de o re-editare în acest plan, cu singurul scop de a nu mai fi ignorate.

De la mamă învățăm cum să ne raportăm la femeie ca și principiu Divin. De la ea învățăm blândețea, capacitatea de a iubi și cel mai important, capacitatea de a crea. Fiecare creează în modul sau unic, însă felul în care învățăm aici, în acest plan, să creăm, este preluat de la mama. Uitați-vă la mama voastră și absolut tot ceea ce gândiți despre ea, este felul vostru de a vedea femeia și principiul feminin la nivel de spirit. Profund, în interiorul vostru, ați ales o reprezentare a principiului feminin în planul fizic prin mama pe care o aveți, pentru simplul motiv ca astfel va raportați la femeie, la creație și la tot ce are energie feminină.

Femeia înseamnă creație, arta, pasiune, memorie, iubire. Toate aceste caracteristici le observați la mama voastră în primul rând. Și modul în care ea exprimă aceste atribute va fi adânc înrădăcinat în voi până în momentul în care doriți să schimbați ceva.

Capacitatea de a iubi bărbatul și felul în care această iubire se manifestă, o preluăm de la mama. Daca ea a avut o relaționare armonioasă cu bărbații, atunci vom avea relații cu sexul opus armonioase. Dacă, din contră, aceasta relaționarea a fost disfuncțională sau abuzivă, vom prelua acest tipar până când decidem că este momentul să-l schimbăm.

Repet! Nu mama voastră este de vină pentru relațiile voastre. Ea nu a făcut altceva decât să vă arate ceea ce deja exista în voi și doar a accelerat acel proces interior, generând dorința de schimbare.

Daca în viața voastră experimentați probleme financiare, în relații, în iubire și cel mai important în stima de sine, analizați ce anume v-a arătat mama voastră în aceste domenii.

Și când ați identificat ce doare și de ce, mulțumiți-i mamei voastre că a fost de acord să filtreze toate aceste energii și să vi le ofere în felul în care a făcut-o.

Relația cu mama în permanență necesită vindecare și transformare. Chiar și unde întâlnim super mame, copilul interior tot are nevoie să înțeleagă și să accepte evenimentele așa cum s-au derulat ele. Nu putem schimba trecutul în mod cert, însă putem să transformăm impactul pe care el îl are asupra noastră și asupra generațiilor următoare.