Politica de utilizare cookie-uri

Înainte de a utiliza sau obține orice materiale, informații, servicii prin intermediul acestui site, vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile. Aceste prevederi se completează și cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

1. Informații administrator site

Site-ul aliceleiber.com este administrat de către Leiber Alice Mihaela Persoană Fizică Autorizată, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social Brașov, Str. Morii, Nr.63, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub Nr. F88/224/2019, Cod de Identificare Fiscala 40725857, Informații la numărul de telefon: +40 729 357 133, pentru suport electronic, punem la dispoziție adresa de email: office@aliceleiber.com.

2. Acceptare Termeni și condiții

Administratorul vă oferă accesul pe site și utilizarea acestuia sub rezerva acceptării de către dumneavoastră a acestor termeni și condiții. Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastră sunteți de acord să respectați acești termeni și condiții. Vă rugăm să parcurgeți politica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul document

Administratorul își rezervă dreptul de a completa sau modifica orice informație de pe site fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

3. Drepturi de autor

Vizitatorul / Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va descărca / utiliza conținutul site-ului aliceleiber.com, imagini, descrieri, elemente grafice, fără acordul scris al administratorului întrucât reprezintă proprietatea administratorului, fiind apărat de legea dreptului de autor și de legile referitoare la proprietatea intelectuala și industrială.

4. Perfectarea contractului la distanță, valabilitate

Odată cu lansarea comenzii de pe site-ul aliceleiber.com, cumpărătorul acceptă comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul își derulează activitatea.

Prezentul contract la distanță intră în vigoare în momentul confirmării comenzii de către administrator. Confirmarea se efectuează verbal (telefonic) sau electronic (e-mail).

Termenii și condițiile site-ului aliceleiber.com stau la baza contractului astfel perfectat. Administratorul nu consideră sub nicio formă o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract. Cumpărătorul devine proprietarul produsului sau serviciului după confirmarea plății.

5. Preturi, modalități de plată, facturare

Prețurile sunt afișate pe pagina dedicată fiecărui produs conțin TVA și nu includ cheltuielile de livrare decât dacă este specificat în mod expres acest aspect sau se oferă ca și bonus pentru comenzile mari. În cazul în care prețul nu este afișat, veți avea posibilitatea de a cere o oferta iar un operator vă va comunica prețul în cel mai scurt timp posibil.

 • Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.
 • Prețul imprimat pe factură este același cu cel transmis de operatori în momentul confirmării comenzii.
 • Prețul produselor de pe site-ului com poate fi diferit de cel din magazinele fizice.

Modalitățile de plată sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.

Pe baza informațiilor deținute de Alice Leiber și a celor furnizate de cumpărător va fi emisă o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul va fi însoțit de documentația prevăzută de lege pentru produsul / produsele comandat(e), după caz: certificat / declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare, etc.

6. Stocuri

Produsele sunt disponibile în stoc, în format electronic. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor fizice.

Clienții sunt informați corect, conform termenilor și condițiilor, de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării.

Rareori pot apărea erori de comunicare în acest sens din partea autorilor.

7. Garanții

Leiber Alice Mihaela PFA garantează că produsele livrate sunt originale, sigilate (în forma în care provin de la parteneri) și însoțite de factură fiscală, chitanță (eliberată de administrator sau firma de curierat) și după caz certificat de garanție (pentru produsele care necesita garanție). Declarăm pe proprie răspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr.1022/2002 privind regimul produselor care pot pune în pericol viața și sănătatea, securitatea muncii și protecția mediului că produsele livrate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu:

Directivele CE 67/549/CEE și 1999/45/CE ( în condițiile respectării manipulării, transportului și depozitării conform Fișelor Tehnice și a Fișelor de Securitate emise de furnizor și aflate în original la sediul societății și pe site-ul aliceleiber.com în dreptul produselor în cauză.

Pentru orice reclamație sau sesizare vă rugam să ne contactați la adresa de email office@aliceleiber.com.

8. Informații privind exercitarea dreptului de retragere

Aceste prevederi se completează cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii. Vezi politica de retur, care face parte din prezentul document.

Politica de retur

Conform OUG 34/2014 aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele și fără a suporta penalități, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin posta, fax sau e-mail. Datele noastre sunt:

Leiber Alice Mihaela Persoană Fizică Autorizată
E-mail: office@aliceleiber.com
Telefon: +40 729 357 133

În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat, folosirea lui nu este însă obligatorie.

Pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecințele retragerii

Daca vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul ca ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract.

Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităților și funcționării produselor, taxe poștale sau de orice alta natură) care urmează a fi suportate de consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere. Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile.

Livrarea standard se consideră livrarea oferită gratuit Alice Leiber pentru comenzi mai mari de 300 Ron. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada ca ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

În cazul în care ați recepționat produse în legătură cu contractul, expediați produsele sau înmânați-le direct nouă în oricare dintre locațiile afișate pe pagina de Contact al site-ului aliceleiber.com, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Condițiile dreptului de retragere se aplică doar consumatorilor persoane fizice, definite în art. 2, pct. 1 al OUG 34/2014.

Va trebui să suportați costul direct al returnării produselor. Consumatorul este responsabil de integritatea produsului până la intrarea în posesia magazinului. Costul aproximativ este estimat la maximum 10 lei/kg.

Sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

La solicitarea și cu acordul consumatorului, Leiber Alice Mihaela PFA poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comandă. Comanda inițială vă fi anulată la data confirmării comenzii produsului / produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

Daca vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Nu pot fi returnate produsele care:

 • au făcut obiectul unei comenzi speciale;
 • au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
 • au fost confecționate după specificațiile consumatorului (ex: nuanțarea produsului în culoarea dorită de client);
 • prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură;
 • au fost desigilate și nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile și eticheta integre;
 • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare;
 • sunt livrate în sistem electronic (ebooks);

Pentru produsele ridicate de către cumpărător direct din magazin, întrucât cumpărătorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplică condițiile de retur prevăzute în prezenta secțiune.

Leiber Alice Mihaela PFA va suporta cheltuielile de retur dacă acesta îi este imputabil. (Produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).

Pentru alte informații legate de returul produselor vă rugăm să ne contactați prin intermediul formularului de contact sau la adresa de email office@aliceleiber.com.

Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar daca doriți să vă retrageți din contract.

Către Leiber Alice Mihaela PFA,

E-mail: office@aliceleiber.com

Telefon: +40 729 357 133

Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea / noastră din contractul referitor la vânzarea online a următoarelor produse : ________________________

Comandate la data __________ / primite la data ____________

Nr. Factura __________

Numele consumatorului (consumatorilor)

Adresa consumatorului (consumatorilor)

Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

Data

9. Program de lucru, livrări, termene

O comandă poate fi plasată în orice moment dar perioada de procesare este de Luni pana Vineri în intervalul orar 10-18, exceptând sărbătorile legale.

Vezi care sunt modalitățile de livrare a comenzilor disponibile pe acest site.

Produsele fizice disponibile în magazinul online pot fi livrate personal în aria specificata sau prin curieri.

Termenul de livrare pentru produse este de 48-72 ore din momentul confirmării livrării.

Livrările fizice se efectuează door to door, prin curierat rapid. Pot exista întârzieri față de termenul de livrare stabilit în momentul confirmării comenzii; în acest caz administratorul nu își asumă nicio răspundere în numele firmelor de curierat.

Administratorul își asumă responsabilitatea în privința livrării produselor comandate de cumpărător. Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.

10. Obligațiile cumpărătorului

 • Să furnizeze informații reale, corecte și actuale despre identitatea sa atunci când acestea i se cer, în caz contrar exista posibilitatea refuzării comenzilor;
 • Să accepte soluționarea eventualelor probleme în termen de 30 de zile de la data sesizării acestora printr-un email adresat administratorului;
 • Să accepte Termenii și condițiile administratorului odată cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea mărfii prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii.

11. Obligațiile vânzătorului

 • Să pună la dispoziția utilizatorilor gratuit informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale. Conținutul publicat pe site are caracter orientativ. Caracteristicile produselor și documentația tehnică aferentă acestora afișate pe site sunt puse la dispoziție de către autori / producători și / sau furnizori. Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. În funcție de lotul în care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.
 • Să contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;
 • Să livreze produsele în cel mult 30 zile de la confirmarea livrării, dacă acestea sunt în stoc;
 • Să utilizeze datele personale colectate de la clienți / utilizatori în concordanță cu secțiunea Politica de confidențialitate și Termeni și condiții.

Leiber Alice Mihaela PFA, Sediu Brașov, Str. Morii, Nr. 63
F8/224/2019
CUI 40725857
R088INGB0000999908992488
ING BANK