De ce alegem parteneri nepotriviți?

You are here:
187420585_956627921778737_9100906896219491067_n

Observ de ceva vreme un fenomen care parca sare in ochi: Relațiile disfuncționale. Nu sunt toxice cum le numesc mulți, ci doar nefirești, si realmente necesare.

Alegem un partener din frica de a deschide inima, de a creste, de a trai altfel decât am făcut-o pana acum. Eșecul ne este oarecum cunoscut, însă succesul ne sperie ca naiba.

Urmăream un cuplu la un moment dat si mă întrebam ce este in neregula in uniunea lor. Si analizând dinamica, am constatat ca el, un tânăr fain, de succes, un bărbat foarte atrăgător de altfel, avea la braț o tânără frumușica, timorata si foarte neîncrezătoare in propria feminitate. Ea era copleșită de aura lui, generând comportamente de gelozie si posesivitate, si el, transmitea o nemulțumire, aproape sora cu resemnarea.

Aparent el era victima. Însă, realitatea era ca instinctiv el își alegea femei mai slabe decât puterea lui interioara, pe care sa le domine parșiv, tăcut, din umbra.

Frica Lui de a pierde controlul ii determina alegeri nesatisfăcătoare.

Nu înseamnă ca femeia nu era suficient de buna, ci doar ca nu avea suficienta forță interioara sa facă fata întunericului si luminii lui.

Evident si ea s-a lăsat aleasa pentru a învăța sa gestioneze propria energie si sa crească, învățând ca nu poți sari etape de evoluție, si ca este necesar sa lucrezi cu tine pentru a creste pe o baza solida.

Si când raportul de forță este inegal, unul dintre parteneri este rănit, iar celălalt nemulțumit.

M-am întrebat de ce ne alegem parteneri sub nivelul nostru energetic? De ce fugim de cei care ne pot conține, care ne pot tine piept, care pot fi egali cu noi?

Singurul răspuns este: din frica!

Fie ne este frica de iubire, fie de propriul întuneric, fie de propria lumina, fie de toate la un loc. Si pe măsură ce ne dorim sa fim văzuți, descoperim ca depunem un efort fantastic sa rămânem anonimi.

Pentru cei care sunt nemulțumiți de partenerii lor le sugerez sa nu mai aleagă din orgoliu, si sa facă alegeri care le generează evoluția. Nu va mai alegeți victime sau agresori, ci duceți-va spre cineva care va poate conține fără sa fie nevoie de drame si lupte de putere.